Maskuline essensielle oljedufter

Maskuline essensielle oljedufter

Maskuline essensielle oljedufter

De fleste essensielle oljedufter passer for alle, men noen ganger er det folk som leter etter en mer maskulin duft. Dette kan være fordi du lager dem til en barberkrem eller cologne, eller rett og slett fordi du foretrekker disse duftene i hjemmet ditt. Her er noen av de beste maskuline essensielle oljeduftene å velge mellom.

Vetiver
En veldig vanlig duft som har en tendens til å være mer på den maskuline siden er vetiver. Vetiver er mer en jordaktig duft, ofte referert til som en røykduft. Den er utmerket for menns cologne, ofte brukt i barberkremer, og andre personlig pleieprodukter for menn. Den er ofte referert til som roens olje pga den beroligende egenskaper. Du kan til og med spraye kofferten eller journalen med den, og det gir den en herlig maskulin duft.
Du kan bruke vetiver alene eller blande den med dufter som utfyller den, for eksempel mandarin eller andre sitrusdufter som er på den mildere siden. Prøv å bruke den i en eterisk oljediffuser eller tilsett noen dråper etter barberingen.

Sandeltre
Det kan også være lurt å bruke sandeltre, som finnes i mange maskuline eller menns personlige pleieprodukter og dufter. Sandeltre er mer en treaktig duft, selv om den har en mild sødme, slik at du kan bruke den til mange forskjellige ting. En av de flotte tingene med sandeltre er at duften har en tendens til å bli værende, så den varer lengre med mindre dråper som må brukes. Sandeltre kan øke fokuset og forbedre energien din.
Du kan legge sandeltre til alle produkter, fra cologne til ansiktsvask.

Dufter for menns Cologne
Det er visse dufter som passer godt sammen i cologne for menn eller personer som foretrekker mer maskuline eller treaktige dufter. Hvis du ønsker å blande din egen cologne på en mer naturlig måte, prøv sitrusdufter med en treaktig eller jordaktig duft, som å starte med patchouli eller vetiver. Du kan deretter legge til noe sitrus, som blodappelsin, søt appelsin eller mandarin. Mange liker å bruke kokosolje som bærerolje, da det gir den en fin tilsatt duft.

Oljer for barberkrem
Ønsker du å lage din egen barberkrem for menn? Her er noen eteriske oljer som fungerer utmerket i dette:

Lavendel
Vetiver
Røkelse
Peppermynte
Appelsin
Kamille
Tetre

Nyt dine maskuline essensielle oljedufter, men ikke vær redd for å eksperimentere med blomster og andre aromafamilier! Du kan bli overrasket over det du ender opp med å elske.
Tilbake til bloggen