Hvordan få mer vitamin C fra maten

Hvordan få mer vitamin C fra maten

Hvordan få mer vitamin C fra maten?

Du er sikkert klar over at vitamin C er bra for immunforsvaret ditt. Men visste du at det også er bra for bein, brusk og tenner? Og du vet sikkert at høye nivåer av vitamin C kan finnes i sitrusfrukter. Men visste du at høye nivåer av vitamin C kan finnes i andre matvarer? Sjekk ut denne listen over fem, ikke-sitrusmatvarer som inneholder høye nivåer av vitamin C.


1. Brokkoli

Når du legger brokkoli til kostholdet ditt, får du mer vitamin C. Og du får høye nivåer av kalsium, fiber, jern, magnesium og kalium. Hvis du ikke er en stor brokkolifan, bør du prøve å spise en brokkoligryte eller nyte den korsblomstrede grønnsaken med en ostedippsaus.

2. Chilipepper

Visste du at chilipepper har høye nivåer av vitamin C? Denne grønnsaken kan også forbedre fordøyelsessystemet, leddsmerter og migrene. To av de mest populære alternativene dine er å bruke dem i chili og salsa. Og hvis du er bekymret for at maten blir for sterk, bør du vite at chilipepper ikke er like sterke som andre chilier.

3. Grønnkål

Ta tak i stekepannen, litt sitronsaft og kajennepepper og kok opp litt grønnkål. Hvis du foretrekker å nyte den på en annen måte, kan du koke den eller spise den rå. Du kan til og med lage grønnkålsuppe. Ikke bare vil du få høye nivåer av vitamin C, men du får også fiber, protein, vitamin A og vitamin K. Hjernen din vil også ha nytte av dette, siden denne bladgrønne grønnsaken også inneholder høye folatnivåer.

4. Sennepsspinat

En annen bladgrønnsak, sennepsspinat, er fullpakket med næringsverdi for deg. Du vil få de høye nivåene av vitamin C, og du vil få høye nivåer av fiber, jern og kalium. Du har også en grønnsak som er fullpakket med smak. Denne grønnsaken, hjemmehørende i Japan er flott å legge til andre grønnsaker for ekstra krydder med sin pepperaktige smak. Den er også flott når den kokes i en gryte og serveres som en siderett for ekstra proteiner.

5. Tomater

Tomater er en veldig populær grønnsak, og du kan finne dem brukt i alle slags matvarer. Men så kjent som du sannsynligvis er med alle de forskjellige måtene du kan nyte dem på, visste du at tomater inneholder mye vitamin C? De har også andre fordeler for deg. Du vil også få høye nivåer av vitamin A, kalsium og kalium.

Tilbake til bloggen