hudrens ansiktspleie med honning

5 måter å bruke honning på huden din

Honning for Huden

Du elsker kanskje smaken av honning, men ikke glem alle fordelene den kan ha for huden din! Her er fem forskjellige måter du kan bruke honning i din daglige ansiktspleie. 

honning for huden til hudpleie

1. Bruk av honning som hudrens

Den første måten du kan bruke honning på huden din, er å rengjøre med den. Dette kan virke kontraproduktivt, men egenskapene til rå honning kan faktisk virkelig hjelpe til med å rense huden din og hold porene rene. Bare vær sikker på at du bruker rå, naturlig organisk og lokalt-hentet honning, og ikke den sukkerholdige honningen du finner i dagligvarebutikker. Siden honningen er veldig tykk, er det vanskelig å rense kun med den.  Bland honningen med en sunn olje, slik som kokosnøttolje til du kan spre den på ansiktet ditt, deretter massere den inn og skylle av.


2. Forhindre infeksjoner

En av rå honningens naturlige helsemessige fordeler er at den fungerer som antibakterielt middel. Hvis du er utsatt for hudinfeksjoner eller allerede har en infeksjon som er i startfasen, kan du prøve å behandle den med litt rå honning. En enkel måte å bruke honning som et antibakterielt middel, er å ta litt honning på en fuktig bomulls-pad, legg den på huden din la den sitte der en stund før du skyller av med rent vann.


3. Behandle fet hud

Hvis du plages av fet hud, kan du bruke rå honning for å forhindre urenheter. Det er best at du lager deg en maske der du bruker honning sammen med noen andre naturlige ingredienser. Du bør helst bruke noe med rå organisk salisylsyre som er mer naturlig enn det du finner i kunstige tilsetnings stoffer. Jordbær er et godt alternativ. Du kan kombinere moset jordbær med honning eller tilsett litt natron for å gjøre den til en mild skrubb.


4. Peeling av huden

Som du vet, hjelper eksfoliering av huden din med å rense den, samtidig som du fjerner døde hud celler. Det er mange produkter du kan bruke, både kjøpt i butikk eller hjemmelaget. Honning er et utmerket valg for å lage din egen eksfoliator, ved å kombinere rå honning med litt natron og litt jojobaolje eller kokosolje.
Skrubb forsiktig på ansiktet ditt og skyll deretter med kaldt eller lunkent vann. 


5. Bli kvitt akne

Har du mye urenheter? Som oftest kan dette ikke bare skyldes ekstra oljer eller fett på huden din, men kommer i tillegg fra bakterier som tetter porene dine.  Mange er også veldig følsomme overfor industrielle kosmetikk produkter.  Prøv en akne kur over flere dager med rå organisk honning som kan hjelpe med å behandle urenheter i ansiktet ditt ved å legge litt honning direkte på områdene. La det sitte i ca 10 minutter og skyll deretter av med vann.
Tilbake til bloggen